Vacature ABCD-studie (vervuld)

Wij zoeken een junior onderzoeker die per mei kan starten op het project ‘Linking early life stress to cognitive impairements and obesity’.

Stress in het vroege leven, zowel voor de geboorte als op kinderleeftijd, leidt tot een hogere kans op het ontwikkelen van obesitas. Kinderen van wie de moeders veel stress ervaren hebben tijdens de zwangerschap of die zelf veel stress ervaren hebben, zijn op latere leeftijd vaker dikker. Tegelijkertijd is stress in het vroege leven ook negatief geassocieerd met cognitieve functie op latere leeftijd. In het huidige project wordt onderzocht welke mechanismen ten grondslag liggen aan het ontstaan van obesitas en verminderde cognitieve functie in kinderen die pre of postnataal aan stress zijn blootgesteld. Hiervoor zullen kinderen in de leeftijd 12-13 jaar gevraagd worden mee te doen aan een onderzoek waarin fMRI scans gemaakt zullen worden van het brein terwijl zij blootgesteld worden aan stress en voedings- gerelateerd taken.

De junior onderzoeker zal verantwoordelijk zijn voor het coördineren en verzamelen van de data binnen het project. Dit zal veelal op weekend dagen plaatsvinden. De mogelijkheid bestaat dat het project na 1 jaar uitgebreid wordt naar een promotie traject.

Meer info over de functie-eisen en arbeidsvoorwaarden zijn te vinden op de AMC-website.