Amsterdam Born Children and their Development
english
dutch

Beweging en omgeving

Hoeveel bewegen kinderen?, hoeveel worden kinderen blootgesteld aan verschillende kleuren licht? en welke relatie heeft de hoeveelheid beweging en blootstelling aan licht op bepaalde gezondheidsuitkomsten?
Deze vragen wil de ABCD-studie samen met IRAS van de Universiteit van Utrecht en de Vrije Universiteit van Amsterdam beantwoorden.
Daarnaast besteedt de ABCD-studie samen met IRAS ook veel aandacht aan onderzoek naar elektromagnetische velden, bijvoorbeeld van mobiele telefoons of draadloze netwerken.

Metingen (2015-2017):
Om het beweeggedrag en de blootstelling aan licht in kaart te brengen, heeft een grote groep ABCD-deelnemers een week beweegmeters en lichtsensoren gedragen. De beweegmeter is een soort stappenteller zo groot en zo licht als een klein luciferdoosje. Dit apparaatje registreert de tijd en intensiteit van bewegingen. De lichtsensor is een ketting die om de hals werd gedragen en die de hoeveelheid en de kleur van het licht meet.
Daarnaast heeft IRAS metingen uitgevoerd naar de blootstelling van elektromagnetische straling in de slaapkamper en hebben een groepje ABCD-deelnemers drie dagen een metertje gedragen om de straling te meten.

Hieronder kunt u de instructie vinden van de metingen die destijds plaats vonden.