Amsterdam Born Children and their Development
english
dutch

Beweeg- en lichtmetingen

Hoeveel bewegen kinderen?, hoeveel worden kinderen blootgesteld aan verschillende kleuren licht? en welke relatie heeft de hoeveelheid beweging en blootstelling aan licht op bepaalde gezondheidsuitkomsten?
Deze vragen wil de ABCD-studie samen met IRAS van de Universiteit van Utrecht en de Vrije Universiteit van Amsterdam beantwoorden.

Metingen:
Om het beweeggedrag en de blootstelling aan licht in kaart te brengen, zullen er beweegmeters en lichtsensoren door een grote groep ABCD-deelnemers voor een week gedragen worden. De beweegmeter is een soort stappenteller zo groot en zo licht als een klein luciferdoosje. Dit apparaatje registreert de tijd en intensiteit van bewegingen. De lichtsensor is een ketting die om de hals wordt gedragen en die de hoeveelheid en de kleur van het licht meet.

Wanneer vinden de metingen plaats?
Als u in Amsterdam woont worden de beweeg- en lichtmeters uitgedeeld op de basisschool van uw kind. Zit uw kind al op de middelbare school? Dan worden de meters op verschillende locaties in Amsterdam uitgedeeld. U krijgt hier t.z.t. bericht over via e-mail. Woont u niet in Amsterdam? Dan zal de beweegmeter of opgestuurd worden of op een locatie bij u in de buurt worden uitgedeeld. Na de kerstvakantie zijn we van start gegaan met het uitdelen van de meters, aangezien we niet iedereen tegelijk de meters kunnen geven, zullen we hier naar verwachting tot mei 2016 mee bezig zijn.

Doet u met uw kind mee aan dit onderzoek?
Hieronder kunt u de instructie vinden voor de metingen. Bekijk het filmpje aandachtig en lees de instructie nauwkeurig door.

instructie