Amsterdam Born Children and their Development
english
dutch

Onderzoekers

Karine-van-t-LandDr. Karine van ‘t Land
c.j.vantland@amc.uva.nl

Karine van ’t Land is jeugdarts en arts-onderzoeker bij de ABCD-studie. Ze doet onderzoek naar de invloed van opvoeding op het eetgedrag van kinderen. De ABCD-studie biedt kennis over moeders èn vaders. Dat laatste is bijzonder voor wetenschappelijke databases. Mooi om zo aan kennis bij te dragen! Karine is in opleiding tot arts Maatschappij & Gezondheid.

 

Dr. Susanne de RooijDr. Susanne de Rooij
s.r.derooij@amc.uva.nl

Susanne de Rooij is psycholoog en epidemioloog en werkt sinds de start van haar promotie onderzoek in het AMC. Ze is als senior onderzoeker betrokken bij verschillende studies waarin de gevolgen van stress in het vroege leven centraal staan. Binnen de ABCD studie is ze projectleider van het Stress Onderzoek en betrokken bij het onderzoek van psychiater Laetitia Smarius.

 

Margreet Harskamp-van Ginkel
Margreet Harskamp-van Ginkel, arts M&G i.o. profiel Jeugd
w.m.harskampvanginkel@amc.nl

Margreet Harskamp-van Ginkel is promovendus bij de ABCD studie. Ze gaat zich de komende jaren verdiepen in slaap en groei in de eerste 1000 dagen. We zijn benieuwd of slaap op baby leeftijd al belangrijk is voor de latere gezondheid en hoe we ouders in Amsterdam zouden kunnen ondersteunen in een gezond ritme voor hun baby. Ook doet ze de opleiding tot arts Maatschappij en Gezondheid nu ze haar opleiding tot jeugdarts heeft afgerond en werkt ze nog 1 dag per week als jeugdarts bij het Ouder- en kindteam / GGD Amsterdam.

 

 Viyan Rashid Ir. Viyan Rashid
v.rashid@hva.nl

Viyan Rashid is voedingskundige en werkt als docent aan de opleiding Voeding en Dietetiek aan de HvA. Hiernaast werkt zij aan haar promotieonderzoek binnen de ABCD-studie. Centraal staat de voeding van de kinderen op 5-jarige leeftijd. Welke voedingspatronen kunnen we onderscheiden? Kunnen we het voedingspatroon van het kind voorspellen aan de hand van bijvoorbeeld etniciteit of sociaaleconomische status? Is er een associatie tussen het voedingspatroon van het kind en zijn/haar gewicht(sontwikkeling) op 5, 7 en 10 jarige leeftijd?